Skip to content

Anticonceptie

Bij ons in de praktijk kan je terecht voor het plaatsen van een spiraaltje of implanon. Dit geldt voor alle vrouwen. Dus ook als je geen zorg bij ons hebt gehad. Tijdens het anticonceptie spreekuur kijken we samen naar wat het beste bij jouw past. Je kan hiervoor een afspraak maken via onze reguliere nummer: 06-59059035

Misschien lijkt dat al vroeg. Je bent nog druk bezig met het wennen aan je baby. Je bent aan het ontzwangeren en aan het herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Toch bespreken we het al op tijd om u de kans te geven er goed en in alle rust over na te denken. Ongeplande zwangerschappen komen namelijk relatief veel voor, daarom vinden wij het belangrijk om je goed voor te lichten.

Anticonceptie na de bevalling

Het is niet te zeggen op welk moment na de bevalling u weer vruchtbaar bent. Dat is bij elke vrouw verschillend en hangt onder andere samen met het feit of u borst- of flesvoeding geeft en ook de methode van anticonceptie is van invloed op uw vruchtbaarheid.

Gedurende een periode van 4 tot 6 weken na de bevalling heeft u nog bloedverlies als gevolg van de bevalling. Daarna kan je menstruatie weer snel op gang komen, maar het is ook mogelijk dat je menstruatie nog een aantal maanden wegblijft. Ongeveer 2 weken voor je menstruatie vindt de eisprong plaats en daardoor bent je reeds vruchtbaar voordat je menstrueert. Er zijn verschillende mogelijkheden van anticonceptie. Je kunt hiervoor kijken op www.anticonceptie.nl.

Wordt anticonceptie vergoed?

Indien je de spiraal bij de gynaecoloog laat plaatsen gaat dat af van je eigen risico. Bij de verloskundige geldt dat niet.

Informeer bij je zorgverzekeraar wat wel en niet wordt vergoed. Dit is onder andere afhankelijk van een eventuele aanvullende verzekering.

Neem gerust contact op met ons als je hier meer over wilt weten.

Heeft u een spoed situatie?

Bel dan ons spoednummer: