Plaats bevalling

Als je bevalling niet medisch is mag je zelf kiezen waar je wilt gaan bevallen. Je kunt kiezen om thuis, kraamhotel of poliklinisch in het ziekenhuis te bevallen.

Vanaf 37 weken mag je thuis bevallen. Als je thuis wilt bevallen moet je kraamzorg geregeld hebben, zij assisteren namelijk de verloskundige tijdens de bevalling. Ook moet je ervoor zorgen dat er een kraampakket in huis is, dit kun je meestal gratis aanvragen via je verzekering. Tevens moet je woning geschikt zijn om thuis te mogen bevallen.

Als je ervoor kiest om in een geboortehotel te bevallen moet je inschrijven. Je kan je inschrijven in het geboortehotel Sophia. In het geboortehotel Maasstad worden geen bevallingen meer gedaan, indien je kiest voor geboortehotel maasstad wordt je bevalling begeleidt in het maasstad ziekenhuis. Je kan dan na de bevalling wel naar het geboortehotel maasstad. Ook bij het geboortehotel maasstad moet je inschrijven.

Kies je voor een poliklinische bevalling dan kan dat in het Maasstad ziekenhuis of in het Ikazia ziekenhuis in het moeder en kindcentrum.

Wanneer je thuis gaat bevallen begeleiden we je bevalling thuis, kies je om in het geboortehotel of poliklinisch te bevallen dan begeleiden wij je bevalling in het geboortehotel of in het ziekenhuis waar je voor kiest.

Als er tijdens thuisbevalling of bevalling in het geboortehotel complicaties optreden besluiten wij dat de bevalling in het ziekenhuis moet plaats vinden en wij dragen je over dan aan de gynaecoloog.

Ook als er tijdens de poliklinische bevalling complicaties optreden wordt je overgedragen aan de gynaecoloog.