Borstvoeding

Borstvoeding is het beste wat je je baby kunt geven. Borstvoeding bevat alles wat een baby nodig heeft. Het beschermt tegen allerlei infecties en allergieën. Het beschermt tegen overgewicht, suikerziekte en hoge bloeddruk op latere leeftijd. Het is altijd op de juiste temperatuur en gratis!

Ook voor moeder geeft het voordelen want het geven van borstvoeding zorgt ervoor dat de baarmoeder weer snel kleiner wordt na de bevalling, waardoor het bloedverlies beperkt blijft. Langdurig voeden verlaagt de kans op borst- en baarmoederhalskanker.

Op dit moment wordt onderzocht of borstvoeding ook beschermt tegen bepaalde vormen van jeugdkanker. Aanwijzingen hiervoor zijn er.

Maar bovenal is het supergezellig en zo natuurlijk om te doen! Tijdens het spreekuur beantwoorden wij graag je vragen over borstvoeding . Ook bij borstvoeding geldt: een goed begin is het halve werk. Daarom zullen we je zo goed mogelijk begeleiden bij het geven van borstvoeding tijdens je kraambedperiode. Op internet is er van alles en nog wat te vinden over borstvoeding: